Bliži se finale Kupa

Čekajući navijače Sarajeva pristalice Veleža Zenicu boje u crveno

Admin Čaušević

Od 19 sati na stadionu Bilino polje počet će finale Kupa između FK Sarajevo i FK Velež.

Sigurno je da će oba kluba imati ogromnu podršku sa tribina, a očekuje se oko 10.000 navijača Bordo tima i Rođenih.

Na nešto više od tri sata prije utakmice u Zenici je trenutno više navijača Veleža koji nestrpljivo čekaju početak susreta.

Uskoro će početi stizati i pristalice Sarajeva i sigurno se očekuje pravi spektakl u zeničkom hramu fudbala.

Navijačke skupine Horde zla i Red Army će stići vozom i na putu su za Zenicu. Dolazak navijača iz Sarajeva je planiran za 17, a onih iz Mostara za 18 sati.

Kao što je poznato za utakmicu su najvatreniji navijači oba kluba su dobili po 1.500 ulaznica, dok se ostatak našao u slobodnoj prodaji. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Susret će najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Asistirat će mu Senad Ibrišimbeogvić i Arnel Novalić. Četvrti sudija je Miloš Gigović, a dodatni arbitri pored golova će biti Ermin Sivac i Mirza Kazlagić.

Pobjednik će osim trofeja izboriti plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige zbog čega je ova utakmica dobila na još većem značaju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.