Agenti Dizdarevića: Nema pritiska za transfer, Belmin je fokusiran sam na FK Sarajevo
Foto: A. Čaušević

Dobro brani u ovoj sezoni

Agenti Dizdarevića: Nema pritiska za transfer, Belmin je fokusiran sam na FK Sarajevo

E. Ganibegović

Posljednjih dana se sve više priča o tome da će prvi golman Sarajeva Belmin Dizdarević promijeniti klub. 

Ovaj 20-godišnjak je imao niz sjajnih izdanja pa ne čudi zašto je privukao interes inostranih klubova i neće biti iznenađenje ako napusti Koševo, a kao potencijalna zamjena spominje se bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Karačić, koji je od marta bez kluba.

Povodom sve većeg broja špekulacija vezanih za Belminov transfer kontaktirali smo i razgovarali sa zastupnikom ispred agencije Ivictus Team iz Lisabona koja zastupa interese mladog golmana FK Sarajevo.

"Naš klijent je izričito fokusiran na FK Sarajevo, a pogotovo danas, odnosno na finale Kupa Bosne i Hercegovine koji je od ogromnog značaja za oba kluba i za sve igrače koji će biti u Zenici i smatramo da je to tema koja danas barem treba prevladati. Da gledamo dobru i korektnu utakmicu", rekli su nam za početak i nastavili:

"Šta slijedi nakon toga, ovisi o mnogo faktora, ali i to ćemo vidjeti u narednom periodu. Međutim, Belmin, kao i mi zastupnici, imamo veoma jasan sljedeći cilj, a on se i sljedeće sezone veže opet samo za FK Sarajevo i za iskorak kluba. Interesi i ponude postoje, naravno, ali iste niti Belmina niti nas u ovom momentu ne interesuju, sve u svoje vrijeme."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Belmin je igrač FK Sarajevo i niko apsolutno nema pritiska da radi neki transfer samo da bi se nešto radilo. Možda neki traže svoje interese mimo kluba, ne znamo, a niti nas posebno interesuje, ali Uprava FK Sarajevo drži veoma dobro pod kontrolom i taj segment poslovanja. Kada dođe trenutak, situacija sazrije, a Belmin nastavi pokazivati kvalitet na terenu i mimo terena, onda će napraviti pravilan iskorak i otići u jaču ligu gdje će biti pojačanje, a ne da se vrati nazad za godinu dana ili da luta naokolo, ali i za to sve je osnovni preduslov da i FK Sarajevo bude zadovoljan transferom."

Podsjetimo, Dizdarević je ove sezone za Sarajevo na golu stajao u 34 utakmice u svim takmičenjima, a na 16 je sačuvao svoju mrežu netaknutom. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edis_91
Valjda su sad svijesni koliko se mladi igrači traze a momak je stvarno dobar golman....samo mlade igrače forsirati ali sačuvati ekipu 2-3 sezone a ne da se prodaju po 200-300 hiljada €......velkovski,bagarić,cmiljanić i ostale uhlebaše istjerati iz kluba a mladim talentima dati šansu a siguran sam da ih ima.
5 0
Hordas_00
Ne treba momka prodavati još, jer ako ga sada prodaju to će biti neka cifra od 200 hiljada eura
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi