Berardi u centru pažnje

Interov veliki navijač jedini može da pokvari Milanovo slavlje u nedjelju

E. Škorić

U nedjelju se igraju mečevi posljednjeg kola u italijanskoj Seriji A i napokon ćemo dobiti novog ili starog prvaka.

Aktuelni prvak Inter propustio je svoju šansu prije nekoliko kola protiv Bologne i dao je gradskom rivalu Milanu mogućnost da preuzme vrh tabele. Rossonerima je sada neophodan bod na stadionu Mapei da nakon 11 godina osvoje titulu.

S druge strane, Inter se uzda u kiks Milana, te da pobjedom kod kuće nad Sampdorijom proslavi odbranu titule. No, može li Sassuolo zaista zaustaviti sve bolji Milan i pobijediti ga, veliko je pitanje, a novinari u Italiji vjeruju da se Nerazzurri sada mogu uzdati u samo jednog čovjeka.

Radi se o Domenicu Berardiju, sjajnom krilnom igraču koji se čak povezivao s Interom i Milan usljed dobrih partija u dresu Sassuola. On je 2014. godine Milanu "skinuo" s klupe Maxa Allegrija, kada je zabio čak četiri gola u 4:3 pobjedi nad Milanom, a zabio je i 2015. godine u 3:2 pobjedi Sassuola nad Milanom.

U 15 utakmica protiv Rossonera, Berardi je postigao 10 golova, što znači da je Milan momčad protiv koje je postigao najviše golova u Seriji A. Nikada nije skrivao da je veliki navijač Intera, ranije je govorio da bi volio da nosi crno-plavi dres i vjerovatno je više od svih spreman da u nedjelju pobijedi Milan.

No, navodno je Milan kontaktirao ranije Berardija jer ga želi dovesti na ljeto, pa bi to moglo da bude otežavajuća okolnost za Inter, ali sve u svemu, mnogo toga u borbi za Scudetto može da odluči Berardi, koji je najbolji igrač Sassuola, ekipe kojoj skoro nikada ništa ne treba u smislu rezultata, a uporno drugima pravi probleme, naročito ekipama iz vrha.

S 22 godine, sada ih ima 28, Berardi je jasno medijima otkrio koga je podržavao kao dječak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kao dijete, uživao sam u Ronaldu, 'Il Fenomenu', a s 15 godina to je bio Diego Milito. Te noći u Madridu kada je Inter pobijedio Bayern i osvojio Ligu prvaka, izašao sam van s prijateljima da slavimo", rekao je tada Berardi.

Inter i Milan svoje mečeve igraju u nedjelju od 18 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.