Osvojio Ligu prvaka ili ne, dan nakon finala Liverpool ostaje bez napadača

Origi putuje u Milano

Osvojio Ligu prvaka ili ne, dan nakon finala Liverpool ostaje bez napadača

E. Škorić

Napadač Liverpoola Divock Origi navodno će odmah nakon finala Lige prvaka obaviti ljekarske preglede u Milanu.

Belgijskom reprezentativcu na Anfieldu ističe ugovor na ljeto, a napadač nije uspio doći do minimalnog broja nastupa kako bi automatski produžio svoj boravak u klubu.

On je prihvatio ponudu iz Milana i naredne sezone igraće s Rossonerima Ligu prvaka, a vrlo moguće da će doći u redove novog šampiona Italije jer njegovom novom klubu nedostaje bod kod Sassuola u zadnjem kolu za Scudetto.

U Parizu 28. maja će Liverpool odigrati posljednji meč u sezoni i to veliko finale Lige prvaka protiv Real Madrida, a samo dan kasnije, u nedjelju, Origi će otputovati u Milan na ljekarske preglede i potpis ugovora.

Origi će navodno potpisati trogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni na Giuseoppe Meazzi. U Milan će doći kao slobodan igrač.

Stefano Pioli dao je zeleno svjetlo za potpisivanje belgijskog reprezentativca i zbog njegove svestranosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Origi može igrati kao napadač ili kao krilo, a upravo pozicija desnog krila je jedan od najvećih problema u trenutnoj ekipi Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...sretno majstore,sve najbolje u sljedecem velikom klubu i da tamo odes kao prvak Europe akobogda...nezaboravni ce ostati tvoji golovi,pogotovo oni protiv Barcelone i Evertona,a valjalo bi da i jedan u ovom finalu uvalis za oprostaj...
9 2
Salence
Dobar igrač,dobar dečko.Iz dobrog kluba u još bolji.Dobro došao!Forza Milan!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi