Dybala je na oproštaju tješio navijače: "Nikada neću otići tamo"

Ne želi u redove mrskog rivala

Dybala je na oproštaju tješio navijače: "Nikada neću otići tamo"

E. Škorić

Paulo Dybala završio je svoju avanturu u Juventusu, mada još nije poznat njegov novi klub.

Nakon sedam godina Dybala je odlučio da napusti Juventus. On će ovog ljeta kao slobodan igrač izabrati novi klub, a to bi mogla biti Roma. Prethodno su mediji u Italiji uvjeravali da se radi o Interu, no čini se da je Argentinac riješio da ne igra u ekipi koja se smatra najvećim rivalom Staroj dami.

"Nikad neću otići u Inter", navodno je rekao Dybala dok se opraštao od navijača Juventusa tokom remija protiv Lazija (2:2).

Navijačima i svima u Juventusu svakako će mnogo lakše pasti da njihova zvijezda na kraju ode u Romu, gdje će sam Dybala biti prva zvijezda, dok bi u Interu ipak bio u drugom planu.

Jose Mourinho je ranije poručio Dybali da ga želi u svojoj momčadi, pa je vlasnik Rome, porodica Friedkin, otpočela pregovore s Argentincem.

Roma je sada fokusirana na finale Konferencijske lige protiv Feyenoorda, a ima još odigrati meč s Torinom ovog vikenda za kraj Serije A. Roma je do sada osvojila samo jedan međunarodni trofej, a to je Kup velesajamskih gradova iz 1961. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dybala se pridružio Juventusu 2015. godine. Tada je torinski klub za njega platio Palermu 40 miliona eura. Nogometaš je trenutno procijenjen upravo na taj iznos.

U sezoni 2021/2022 Dybala je za Staru damu odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima i za to vrijeme postigao je 15 golova i upisao šest asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeriaA
U Kurventusu glavni baja a u Interu u drugom planu.. Očita je razlika između klubova
0 3
Klicko
Pa ako ode u inter to mu je korak unazad u karijeri logično
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi