Foto: Instagram @aubergedujeudepaume

Izabran je smještaj

Gareth Bale će i u Parizu igrati golf, a za sve se pobrinuo Real Madrid

Eldar Ganibegović

Za osam dana u Parizu nas očekuje finale Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti Real Madrid i Liverpool. 

Real Madrid pazio je na svaki detalj i tako iznajmio luksuzni dvorac kao smještaj u Parizu za svoju ekipu.

Madriđani su iznajmili cijeli dvorac, koji se nalazi u blizini Pariza, gdje će biti smještena ekipa, a zgrada je vrlo posebna.

Ima čak i golf igralište na kojem se održavaju tečajevi i takmičenja, a "zločesti" kažu da je klub napravio ovaj izbor posebno za Garetha Balea, koji je zaljubljenik u golf.

U svakom slučaju Velpanin ove sezone igra više golf nego fudbal, što zbog povred, što zbog forme i činjenice da se Ancelotti ne oslanja na njega. 

Gareth Bale, koji vjerovatno neće ni igrati u ovom finalu, teret je Real Madridu više od dvije sezone. Velšanin ima najveću plaću u momčadi i uvijek je odbijao ići u drugu momčad.

Dvorac koji su Madriđani iznajmili, Auberge du Jeu de Paume, nalazi se na imanju Chantilly i djelomično je preuređen u hotel. Zgrada je historijska, a dvorac je okružen vodom i ima prekrasne vrtove.

Cijelo područje prostire se na površini od 7.800 hektara, a smještajni kapacitet je 600 osoba. Cijena noćenja iznosi 2.947 eura.

Također se može posjetiti velika ergela s 240 konja i 500 lovačkih pasa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dvorac je projektirao arhitekt Jean Aubert, a izgrađen je između 1719. i 1740. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.