Patnja Reala još od Zidaneove ere: Mogu li Kraljevi srušiti pet godinu neugodnu tradiciju?

Dočekuju Betis

Patnja Reala još od Zidaneove ere: Mogu li Kraljevi srušiti pet godinu neugodnu tradiciju?

E. Ganibegović

Real Madrid večeras u okviru 38. kola španske primere dočekuje imenjaka iz Betisa. 

Ni jednoj ni drugoj ekipi ova utakmica neće značiti mnogo kada je stanje na tabeli u pitanju jer je Real Madrid odavno obezbijedio prvo mjesto i titulu prvaka Španije, dok je Betis ispustio mjesta koja vode u Ligu prvaka i naredne sezone gledat ćemo ih u Evropskoj ligi.

Ipak, obje ekipe imaju motiv da produže odnosno prekinu tradiciju. Naime, Real Madrid na svom terenu nije slavio protiv Betisa još od 12. marta 2017. godine i ere Zinedinea Zidanea kada su u 27. kolu Primere golovima Ronalda i Ramosa slavili 2:1 nakon preokreta.

Otada, Real nije čak postigao niti jedan gol protiv Betisa u četiri utakmice u kojima je doživio dva poraza i izvukao dva remija.

Prvo je Betis gostovao u Madridu u petom kolu Primere 20. septembra 2017. godine. Iako je Real imao dominaciju na terenu tokom cijele utakmice, domaću publiku zaledio je Sanabria golom za minimalnu pobjedu u 4. minuti nadoknade.

Kao i danas, 38. kolo ova dva tima igrala su u Madridu 19. maja 2019. godine, a Betis je u dosta izjednačenoj utakmici slavio s 0:2. Strijelci su bili Moron u 61. i Jese u 75. minuti meča.

Drugog novembra iste godine Real je dočekao Betis u 12. kolu Primere, a meč je završen 0:0. Vrijedi istaći da je u osmoj minuti zbog ofsajda poništen gol Edena Hazarda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednju utakmicu u Madridu ova dva tima odigrala su u 32. kolu prošle sezone, 24. aprila 2021. godine i također je završeno bez golova. Najveću šansu imao je Real preko Rodryga koji je u 56. minuti pogodio prečku.

Večerašnja utakmica igra se s početkom od 21 sat i vidjet ćemo mogu li Los Blancosi barem dati gol, ako ne pobijediti Betis i prekinuti dvije tradicije, ili će se ova agonija duža od pet godina nastaviti. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Poslije PSG-a, Chelsea i City-a, napokon protivnik po mjeri.
0 2
CrveniKakanj
4:1
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi