Slavili su kod Torina

Džekin nasljednik s nova dva gola donio Romi plasman u Evropsku ligu

Eldar Ganibegović

U posljednjem, 38. kolu italijanske Serije A, Roma je večeras kao gost s 0:3 savladala Torino.

Goste iz Rima u vodstvo je u 33. minuti doveo Tammy Abraham isprativši centaršut Pellegrinija. 

Pred kraj prvog dijela igre penal za Romu. Berisha ga je napravio, odgovornost preuzima Abraham i svojim drugim golom danas duplira prednost Vučice.

Bio je to 26. gol nasljednika Edina Džeke u Romi u svim takmičenjima ove sezone.

Drugo poluvrijeme donijelo je još jedan gol Rome i to ponovo s 11 metara. Nije Abraham bio sebičan i nije htio da šutira kako bi kompletirao hat-trick, pa je loptu prepusio Pellegriniju koji pogađa za konačnih 0:3.

Ovom pobjedom Roma je obezbijedila nastup u Evropskoj ligi sljedeće sezone, a sezonu će završiti na petom ili šestom mjestu, ovisno od toga šta Lazio napravi u posljednjoj utakmici.

Rimski rivali sada imaju po 63 boda, a Lazio ne smije izgubiti od Verone na Olimpicu želi li sezonu završiti kao petoplasirani tim.

Roma se sada okreće velikom finalu Konferencijske lige protiv Feyenoorda koje je zakazano za pet dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 38. kolo:

Torino - Roma 0:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.