Romini tjelohranitelji tukli novinare, jedan je uzaludno vikao u pomoć

Smetali igračima

Romini tjelohranitelji tukli novinare, jedan je uzaludno vikao u pomoć

E. Škorić
Teme:

Tjelohranitelji koji su pratili ekipu Rome tokom timske večere napali su dvojicu novinara, potvrdili su izvori italijanskom portalu Football Italia.

Ekipa Josea Mourinha još nije kroz Seriju A osigurala evropsko takmičenje, ali ima priliku to da uradi ovog vikenda u utakmici protiv Torina, mada se u Rimu najviše govori o finalu Konferencijske lige i duelu s Feyenoordom.

U međuvremenu su u rimskog restoranu Pierluigi igrači večerali zajedno, a nedostajali su Englezi Tammy Abraham, Chris Smalling i Ainsley Maitland-Niles te Francuz Jordan Veretout.

Igrači nisu odabrali privatan aparatman za izlazak na večeru već su organizovali druženje u centru grada, bez da su obavijestili klub, a za ovu priliku su bili angažovani tjelohranitelji kako bi ih štitili.

Dvojica italijanskih novinara otišli su na prvi sprat kako bi slikali igrače, no tjelohranitelji su agresivno tražili da odmah obrišu slike sa telefona. Kada su ovi odbili to da učine, tjelohranitelji su počeli tući novinare, a svađa je završila tek nakon što je lokalna policija stigla na mjesto događaja.

Na društvenim mrežama pojavila se uznemirujuća snimka muškarca koji viče u pomoć dok ga pripadnik osiguranja agresivno gura uza zid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma se ispričala dotičnim novinarima, te obavijestila da u budućnosti neće koristiti svoje tjelohranitelje u ovakvim prilikama.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi