Za njih je Primera završena

Nula dva šampiona za kraj sezone, Real peti put u nizu nije zabio Betisu u Madridu

Eldar Ganibegović

Real Madrid i Real Betis remizirali su bez golova u 38. kolu španske Primere. 

Prvu šansu imao je u devetoj minuti Real Madrid preko Benzeme kome je šut blokiran. Odmah nakon toga šutira i Kroos, ali pored gola.

Prvi ozbiljniji pokušaj gostiju u 20. minuti, Jose je šutirao pored gola. Do kraja poluvremena bilježimo još pad Benzeme u kaznenom prostoru Betisa, no penal nije dosuđen.

Na otvaranju drugog dijela ponovo prijeti Benzema, ali mu je gostujući golman odbranio šut na koju natrčava Rodrygo i šalje je preko gola.

U 58. minuti novi pokušaj Benzeme, ali ponovo pored gola.

Francuzu se jednostavno večeras nije dalo, u 84. minuti je promašio zicer. Betis je sve to mogao kazniti tri minute prije kraja, ali Joaquin je uprskao sjajnu šansu i ostalo je 0:0.

U nadokandi je Real propustio još dvije šanse i to preko Ceballosa i pogađate - Benzeme. 

Treća je ovo utakmica u nizu u Madridu koja završava 0:0 između ova dva kluba, a peta u kojoj Real nije zabio Betisu na svom terenu. Prije posljednja tri remija, Betis je u Madridu slavio pobjede od 0:2 i 0:1.

Real Madrid sezonu završava kao prvak Španije s 86 poena, dok je Betis peti sa 65 i igrat će Evropsku ligu naredne sezone. Ove sezone osvojili su Kup kralja i večeras smo prije meča vidjeli dvostruki špalir koji su jedni drugima priredili igrači dva Reala.

Vrijedi spomenuti i da su u istom terminu sjajnu utakmicu odigrali Rayo Vallecano i Levante, a gosti, koji će iduće sezone igrati u Segundi, slavili su s 2:4. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 38. kolo:

Real Madrid - Real Betis 0:0 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.