Foto - EPA

Za njih više nema mjesta

Xavi pozvao na razgovor četvoricu fudbalera i saopštio im da su višak

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Xavi Hernandez saopštio je četvorici fudbalera kako ne računa na njihove usluge u novoj sezoni.

Katalonski klub prošao je kroz još jednu neuspješnu sezonu. Barca je ostala bez trofeja, ali se svi nadaju da će već naredne sezone biti mnogo konkurentniji u svim takmičenjima.

Već se spominju brojni mogući transferi, ali ono što je sasvim jasno je to da će biti i dosta odlazaka s Camp Noua. Jučer je Xavi četvorici saopštio da na njih ne računa.

Trener katalonskog kluba obavio je razgovore s igračima kojih se želi riješiti, a u njegovim planovima nisu Oscar Mingueza, Riqui Puig, Samuel Umtiti i Martin Braithwaite.

Svi oni su slobodni da potraže nove klubove. Moguće je da će neki od njih otići na posudbu, ali plan je da se pokušaju prodati.

Također, dres Barcelone u narednoj sezoni neće nositi ni Adama Traore i Luuk de Jong. Oni se vraćaju u svoje klubove Wolverhampton i Sevillu, a očekuje se da će klub napustiti i bh. veznjak Miralem Pjanić.

Za sada je Barcelona dogovorila dolazak Francka Kessieja iz Milana u slobodnom transferu, a najavljuju se dodatna pojačanja, posebno u defanzivnom redu.

Barcelona će sasvim sigurno izgledati poprilično drugačije u odnosu na prethodnu sezonu i vidjet ćemo šta će uspjeti napraviti na terenu.

Xavi otkrio najveću ljetnu želju

Ljeto će na Camp Nou biti prometno prema prvim najavama iz Katalonije, a Xavi je upravi kluba iznio i svoju najveću želju u ljetnom transfer roku.

Xavi na Nou Campu želi da vidi štopera Napolija sjajnog Senegalca Kalidoua Koulibaliya.

Pomenutom fudbaleru ugovor s Napolijem ističe na ljeto 2023. godine, tako da će ovo biti i prilika da tim sa juga Italije napuni kasu.

Senegalski defanzivac ima vrijednost 45 miliona eura, a sigurno da Napoli ne bi pregovarao ispod 50 miliona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Problem Barceloni bi mogla predstavljati činjenica da je Koulibaly na radaru još nekih klubova kao što su Bayern, Inter, ranije su se spominjali Liverpool i Chelsea.

Već za mjesec dana ćemo vidjeti da li će se Xaviju ispuniti ova želja koju podržavaju i navijači Barcelone jer bi Koulibaly dao na dodatnoj sigurnosti defanzivnoj liniji katalonskog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.