Ostaje član PSG-a

Poznato na koji način je Mbappe javio Florentinu Perezu da neće doći u Real Madrid

Endin Čaušević

Kylian Mbappe odlučio je da ostane u PSG-u i produži ugovor s ovim klubom.

Francuski mediji objavili su danas da je Mbappe odlučio da se predomisli u posljednji trenutak i odbije ponudu Real Madrida, te će ostati i naredne tri sezone član PSG-a.

Navodno, Mbappe će svoju odluku saopštiti već večeras nakon meča protiv Metza, a zvanični potpis ugovora će biti upriličen u narednim danima na Parku prinčeva.

Mbappe se već mjesecima povezivao s prelaskom u Real Madrid i činilo se da je tu sve završeno. Očekivalo se da će na kraju sezone preći u kraljevski klub kao slobodan igrač, ali se predomislio.

Došlo je do nekih problema prilikom pregovora oko ugovora s Kraljevima zbog čega je Mbappe ponovo dao šansu PSG-u. Parižani su to spremno dočekali i ponudili su mu uslove koje jednostavno nije mogao da odbije.

Mnogi francuski mediji su objavili da je Mbappe već saopštio čelnicima PSG-a da će ostati što je izazvalo erupciju oduševljenja u redovima prvaka Francuske.

Također, ugledni novinar Fabrizio Romano je objavio danas da je Mbappe već svoju odluku saopštio i Real Madridu. On navodi da je Mbappe kontaktirao direktno Florentina Pereza i rekao mu da će potpisati novi ugovor s PSG-om.

Mbappe je htio lično da svoju odluku saopšti Perezu kako ne bi saznao preko medija, a kako je predsjednik Reala na sve to reagovao i dalje je tajna.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Perez je uložio mnogo truda da dovede Mbappea i nadavno je čak obećao navijačima da je sve završeno i da se Francuz neće predomisliti, ali se to na kraju upravo desilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.