Odluka Ancelottija o Garethu Baleu razbjesnit će navijače Real Madrida
Foto - EPA

Spreman mu dati šansu

Odluka Ancelottija o Garethu Baleu razbjesnit će navijače Real Madrida

M. Šljivak

Gareth Bale nije se jučer pojavio na Santiago Bernabeu na utakmici protiv Betisa (0:0).

Velšanin nakon devet godina napušta Real Madrid, ali iz kraljevskog kluba odlazi u nemilosti navijača koji su ga često prozivali zbog neprofesionalnog odnosa prema klubu.

Bale u posljednjih nekoliko sedmica uopšte ne trenira s klubom. U pitanju je navodna povreda leđa zbog koje se nije pojavio ni na jučerašnjem oproštaju od Bernabeua.

Međutim, Carlo Ancelotti je spreman da mu pruži šansu u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola koje se igra 28. maja u Parizu. Potvrdio je to jučer nakon Betisa.

"Bale silno želi da se na pravi način oprosti. Imat će još jednu šansu i vjerujem da će biti spreman za finale Lige prvaka", rekao je Ancelotti.

Velšanin je u dresu Kraljeva iz Madrida u proteklih devet godina osvojio apsolutno sve, ali dobio je status 'parazita' jer se nije želio odreći plate niti otići iz kluba kako bi manje zarađivao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gareth Bale je u dresu Real Madrida odigrao 258 utakmica i postigao je 106 pogodaka.

Treba istaći svakako da je Carlo Ancelotti potvrdio da Isco napušta klub i poželio mu je sreću gdje god da nastavi karijeru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi