Odbio Real Madrid

Mbappea mnogi nazivaju izdajnikom, a onda se oglasila njegova majka

Endin Čaušević

Kylian Mbappe danas je glavna tema javnosti u Španiji jer je odbio dolazak u Real Madrid.

Mbappe je na iznenađenje svih odlučio na kraju da će ostati u PSG-u i očekuje se da će s ovim klubom potpisati novi trogodišnji ugovor prema kojem će postati jedan od najplaćenijih sportista na svijetu.

U PSG-u su spremili veliko slavlje zbog Mbappeovog ostanka jer su do prije nekoliko dana svi bili sigurni da on napušta klub ovog ljeta i da će preći u Real Madrid.

Mbappe je pregovarao s Realom i činilo se da je tu sve već dogovoreno, ali očito da nije bilo tako. Predomislio se u posljednji trenutak i javio je čelnicima PSG-a da ostaje na Parku prinčeva.

Također, informisao je direktno i Florentina Pereza da odbija ponudu Real Madrida i da neće nastaviti karijeru na Santiago Bernabeu.

To je izazvalo bijes navijača Real Madrida, ali i španske javnosti jer su se oni itekako radovali dolasku Mbappea u La Ligu. Mnogi su kritikovali Mbappea i poručili mu da je izabrao novac ispred fudbala.

Zbog toga se oglasila i njegova majka Lamary Fayza koja je putem Twittera objasnila da njen sin nikada nije imao ništa dogovoreno s Real Madridom. Ona je ostavila komentar na objavu novinara Fedderica Hermela koji je poručio: "U današnjem fudbalu postoje ljudi koji poštuju svoje riječi i obećanja, a postoji i Mbappe s druge strane".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mi smo šutjeli kada nismo ništa znali oko konačne odluke. Dogovora s Real Madridom nikada nije bilo", poručila je Mbappeova majka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.