Mečevi 27. kola Prve lige FBiH

Goražde nakon preokreta pobijedilo Budućnost, Gradina bolja od Rudara

E. Čaušević

Fudbaleri Gradine danas su na svom terenu pobijedili Rudar sa 3:1 u meču 27. kola Prve lige FBiH, dok je Goražde na svom terenu nakon preokreta savladalo Budućnost sa 3:2.

U Goraždu smo gledali zaista sjajan meč, a domaći su nakon preokreta pobijedili sa 3:2.

Budućnost je sjajno počela i povela već u petoj minuti kada je Saletović pogodio za 1:0. No, Goražde se u 32. minuti vraća u meč, a gol za 1:1 postigao je Šero.

Ipak, u samom finišu prvog dijela Budućnost je došla do nove prednosti. Ovaj put strijelac je bio Anel Husić koji je utišao domaće navijače i uspio je da pogodi za 2:1 i novo vodstvo gostiju iz Banovića.

Međutim, Goražde je uspjelo da dođe do velikog preokreta. U 68. minuti domaći su poravnali na 2:2, a ovaj put mrežu Budućnosti zatresao je Antić.

Do potpunog preokreta domaći su stigli u 82. minuti. Junak domaćih ponovo je bio Hrelja koji je sjajno pogodio za 3:2 i nova tri boda Goražda.

I u Srebreniku smo gledali sjajan meč. Gradina je odlično otvorila utakmicu i već u desetoj minuti uspjela je da povede sa 1:0 kada je Mehanović zatresao mrežu gostiju iz Kaknja.

Mehanović je na 2:0 mogao da povisi u 30. minuti, ali je ovaj put propustio odličnu šansu. Kazna je stigla 15 minuta kasnije kada je Džafić uspio da poravna 1:1 i vrati Rudar u meč.

Ipak, već u narednom napadu penal za Gradinu. Loptu na bijelu tačku namjestio je Mehanović i ponovo uspio da pogodi i povisi na 2:1.

Gradina je sve u ovoj utakmici završila u 78. minuti. U centru pažnje ovaj put našao se Mustafić koji je uspio da se upiše u listu strijelaca i postavi konačnih 3:1.

Prva liga FBiH, 27. kolo:

Goražde - Budućnost 3:2
Gradina Rudar 3:1

FK Goražde: Ćulov, Antić, Bešić, Dučić, Šero, Jolović, Salanović, Islamagić, Karić, Mašić, Đuderija.

FK Budućnost: Mujkić, Muratović, Trumić, Lugavić, Mahmutović, Džinić, Saletović, Husić, Demirović, Đerzić, Mujarić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

OFK Gradina: Kršić, Delić, Hasanbegović, Musić, Andrić, Brčkalić, Mustafić, Omerović, Vasiljević, Fazlić, Mehanović.

FK Rudar Kakanj: Merdić, Bešić, Duraković, Bečak, Čehajić, Hrustanbegović, Husagić, Husović, Džafić, Cibra, Kišić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.