I Valverde se oglasio

Igrači Reala se ne mogu pomiriti s Mbappeovom izdajom: "Ovo je privilegija koju ne može svako imati"

Endin Čaušević

U Real Madridu su jučer bili iznenađeni kada su saznali da Kylian Mbappe neće potpisati za kraljevski klub.

Već mjesecima se priča o tome da će Mbappe doći na ljeto u Real Madrid kao slobodan igrač jer je u nekoliko navrata odbio da produži ugovor s PSG-om.

Svi su već vidjeli Mbappea u dresu Reala, ali jučer su ostali u šoku kada je potvrđeno da on ostaje u PSG-u. Mbappe je u posljednji trenutak odlučio da se predomisli i odbije ponudu Kraljeva, a ubrzo nakon toga potpisao je trogodišnji ugovor s Parižanima.

U Realu su itekako ljuti na francuskog napadača koji im je očito već ranije dao riječ da će potpisati za njih, a i Florentino Perez je izjavio u nekoliko navrata da je tu već sve dogovoreno.

Koliko teško je Kraljevima pao potez Mbappea najbolje pokazuju i objave igrača ovog kluba. Prvi koji se oglasio oko ove teme je veznjak Fede Valverde koji je objavio zanimljivu poruku na Instagramu, ali svi znaju kome je ona upućena.

"Biti u Real Madridu i igrati za ovaj klub je privilegija koju ne može svako imati", poručio je Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španci su razočarani što Mbappe neće doći u njihovu ligu, a i čelnici La Lige najavili su da će se žaliti UEFA-i i traže da se maksimalno istraži transfer politika PSG-a jer smatraju da oni ne rade po zakonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.