U Španiji bijesni što je Mbappe odbio Real Madrid: "To što PSG radi je uvreda za fudbal"

Oglasio se prvi čovjek La Lige

U Španiji bijesni što je Mbappe odbio Real Madrid: "To što PSG radi je uvreda za fudbal"

E. Čaušević

Kylian Mbappe iznenadio je sve odlukom da odbije Real Madrid i ostane u PSG-u.

Mbappe s Parižanima ima ugovor do kraja ove sezone i bilo je skoro sigurno da ide u Real Madrid i da su oni postigli dogovor još prije nekoliko mjeseci, ali se preko noći sve preokrenulo.

Danas su francuski mediji objavili da će Mbappe ostati u PSG-u nakon što je od ovog kluba dobio ugovor koji nije mogao da odbije, a večeras je to i zvanično potvrđeno.

Godišnje će zarađivati oko 100 miliona eura, a imat će čak pravo da bude dio tima koji će birati novog trenera i donositi velike odluke kada je PSG u pitanju.

S Realom se nije dogovorio oko nekih klauzula u ugovoru, ali su u ovom klubu iznenađeni što je tako brzo odustao od pregovora i odlučio da pristane na sve ono što mu je PSG ponudio.

O tome je pričao danas i predsjednik La Lige, Javier Tebas, koji je iznenađen što Mbappe neće doći u Real Madrid jer je očito i sam bio siguran da će se taj transfer desiti na ljeto.

Tebas je poručio da mu nije jasno kako PSG može da ponudi takav ugovor igraču jer su u ogromnim dugovima. Također, zatražio je i da FS Francuske istraži sve to i podnese tužbu protiv takvog poslovanja kluba, te je i sam najavio da će se La Liga žaliti UEFA-i i tražiti da se PSG kazni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Imaju gubitke oko 700 miliona eura, a daju takav ugovor Mbappeu. Nije mi jasno kako im sve to prolazi, pa imaju račun od 600 miliona eura samo za plate. To što PSG radi je uvreda za fudbal", rekao je Tebas.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...a oni prije 20 godina kupovali igrace za 70 miliona eura(Zidane,Figo...)...kakvi sugavci...sad kad je dosla konkurencija sa lovom rezimski klub se zali...i to ne neko iz Reala,nego predsjednik saveza se brine sto igrac nije dosao u Real HAHAHAHAHA...
25 9
Sars33
Eh samo da nesto kazem... Mbappe j ebem ti svu familiju i zivu i mrtvu uzduz i poprijeko!!!
4 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi