Predmet ismijavanja navijača Milana

Za njega je najbolje da se više ne pomoli na ulicama Milana

Eldar Ganibegović

Nakon 11 godina posta, Milan je danas postao prvak Italije. 

U posljednjem kolu bio im je dovoljan bod kod Sassuola kako ne bi zavisili od rezultata koji će Inter napraviti protiv Sampdorije, no upisali su ubjedljivu pobjedu i osvojili titulu.

Inter je tako titulu osvojenu prošle sezone predao u ruke ljutom gradskom rivalu, a upravo u redovima Intera stanuje najveći peh u posljednje dvije fudbalske sezone.

Radi se, naravno, o turskom veznjaku Hakanu Calhanogluu.

On je prošle sezone, kada je Inter bio prvak, bio član Milana. Ljetos je izdao Rossonere i potpisao za Inter, a sada je Milan osvojio titulu.

Dakle, u dvije uzastopne sezone Hakan Calhanoglu je igrao za Milan i Inter, ta dva tima su osvojila titule, ali on nije. Niti jednu. U pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu, reklo bi se.

Turčin će definitivno dugo biti predmet ismijavanja navijača Milana, a internetom već kruže objave u kojima se podsjeća na njegove izjave da je u Inter stigao da osvoji titulu.

"Želimo osvojiti Scudetto ove sezone, baš kao i prošle", rekao je tada Hakan, baš kao da je i on bio član ekipe koja je osvojila titulu.

Ismijavanju tu nije bio kraj, pogledajte karikaturu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Calhanoglu je ove sezone za Inter odigrao 46 utakmica, postigao osam golova uz 13 asistencija, osvojio Kup i Superkup Italije, no titula prvaka države ostaje samo san.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.