Ponovo postao prvak Engleske sa Cityjem

Tražili su od Guardiole odgovor, a on poručio: "Nazvao sam Real Madrid..."

Endin Čaušević

Pep Guardiola uspio je po četvrti put u pet godina osvojiti titulu prvaka Engleske s Manchester Cityjem.

U nevjerovatnoj završnici posljednjeg kola Premiershipa na kraju se slavilo na Etihadu gdje je Manchester City uspio da odbrani titulu.

Građani su gubili sa 2:0 nakon 75 minuta utakmice, ali su onda u samo pet minuta utakmice napravili spektakularan preokret i uspjeli su da pobijede sa 3:2 i osiguraju novu titulu.

Zanimljivo je bilo i na press konferenciji gdje je u centru pažnje očekivano bio Guardiola koji je bio izuzetno dobro raspoložen.

Jedan od novinara pitao je kako komentariše preokret njegove ekipe i činjenicu da su za pet minuta utakmice sa 0:2 došli na 3:2. Guardiola se našalio i poručio da je kontaktirao Real Madrid povodom toga aludirajući na preokret Kraljeva u polufinalu Lige prvaka protiv njegovog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nazvao sam Real Madrid i dali su mi dobar savjet. To je razlog našeg preokreta. Nema objašnjenja za Madrid ni za ovo, to je jedan momentum. Nekada je lijepo da vi pobijedite u takvoj situaciji i sve to doživite. To nam daje snagu za budućnost. Četiri titule u pet godina u takmičenju kao što je Premiership je vjerovatno najveći uspjeh u našim karijerama", rekao je Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.