Osvojio titulu pa briznuo u plač: Cityjev Ukrajinac izjavom pokazao koliko voli svoj narod

Oleksandr Zinchenko

Osvojio titulu pa briznuo u plač: Cityjev Ukrajinac izjavom pokazao koliko voli svoj narod

E. Ganibegović

U ludoj završnici sezone Manchester City je jučer uspio da odbrani titulu prvaka Engleske. 

Iako su gubili 0:2 od Aston Ville, a trebala im je pobjeda kako bi osvojili naslov, pred kraj utakmice su u razmaku od samo pet minuta postigli tri gola i stigli do tri najveća boda u sezoni.

Jedan od junaka bio je i ukrajinski fudbaler Oleksandr Zinchenko koji je asistirao za drugi gol svog tima koji je postigao Rodri.

Ukrajinski reprezentativac napravio je emotivnu gestu kada je podigao trofej Premier lige. Zinchenko je sa sobom na Etihad donio ukrajinsku zastavu, a tijekom slavlja na terenu je zastavu stavio na trofej.

Ukrajinac je počeo plakati i podigao trofej preko glave. Neki od njegovih saigrača došli su ga bodriti uz pljesak navijača.

"To je za mene nezaboravna emocija, za sve Ukrajince koji trenutno nemaju šta jesti i koji preživljavaju u mojoj zemlji rusku agersiju", rekao je emotivni Zinchenko i dodao:

"Ponosan sam što sam Ukrajinac i volio bih jednog dana odnijeti ovaj trofej u Ukrajinu za sve ljude tamo, jer oni to zaslužuju."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Navijači su mi sve. Želim umrijeti za ove ljude, za te pristalice. Za ono što su mi ti ljudi dali, što su učinili za mene u ovom periodu, najtežem u mom životu, zahvalan sam im i nikada neću zaboraviti", još je kazao fudbaler Cityja, prenosi Manchester Evening News.

Podsjetimo, ruska agresija na Ukrajinu traje od 24. februara, a zvaničnu utakmicu reprezentacije te zemlje nije odigrala još od novembra mjeseca kada su na Bilinom polju savladali Bosnu i Hercegovinu (0:2). 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi