Na kraju je ostao u PSG-u

Show od izjave Mbappea: "Pregovarao sam s njima jer je crvena omiljena boja moje mame"

Eldar Ganibegović

Kylian Mbappe i PSG su prije nekoliko dana postigli dogovor o produženju ugovora, nakon nekoliko mjeseci u kojima je francuska zvijezda pregovarala s nekoliko klubova .  

Nakon što su se Real Madrid i PSG do zadnje sekunde borili za Mbappeov potpis, nogometaš je otkrio da je za njegove usluge zainteresovan i Liverpool.

Štaviše, aktuelni igrač PSG-a priznao je da je razgovarao s momčadi s Anfielda, ali je na kraju odlučio nastaviti na karijeru u Parizu. 

"Nemam pojma. Razgovarao sam s Liverpoolom jer je crvena mamina omiljena boja, a moja majka voli Liverpool. Zašto? Ne znam, pitaj nju. Upoznali smo ih prije nekoliko godina, kad sam bio u Monacu, to je sjajan klub. Sada smo malo razgovarali s njima, ali ne puno. Na kraju je izbor bio između Real Madrida i PSG-a", rekao je Mbappe, a citira Marca.

Kako navodi Marca, Realov protivnik u finalu Lige prvaka došao je s prijedlogom za Mbappea.

No, Francuz nije djelovao zadovoljno prijedlogom Liverpoola, koji je elegantno odbio. Navedeni izvor piše kako aktealnog nogometaša PSG-a nije mamio prelazak u Premier ligu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Naravno da nas zanima Kylian Mbappe, nismo slijepi! Ali, mi nismo dio ove utrke za Mbappea. Ne možemo biti dio ovih bitaka. Uključeni su i drugi klubovi, ali to je u redu", rekao je ne tako davno Jurgen Klopp.

Podsjetimo, Mbappeu je na kraju sezone isticao ugovor s PSG-om, svi su ga vidjeli u Real Madridu, a onda je na kraju prihvatio ponudu PSG-a i ostao u prijestolnici Francuske. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.