Dembele je konačno donio odluku u kojem klubu će igrati iduće sezone

Napušta Barcelonu?

Dembele je konačno donio odluku u kojem klubu će igrati iduće sezone

E. Čaušević

Barcelona je porazom od Villarreala završila jednu od najgorih sezona u posljednjih 20 godina.

Katalonski klub je uspio da izbori plasman u Ligu prvaka što je bio glavni cilj, ali je završio sezonu bez osvojenog trofeja što se dugo nije desilo.

Sigurno je da će Barcelona napraviti velike promjene na ljeto u igračkom kadru jer navijači očekuju dosta bolje rezultate u narednoj sezoni. Xavi Hernandez pokušava na sve načine da nagovori Ousmanea Dembelea da ostane, ali čini se da je to sada nemoguća misija.

Iako je bilo nekih naznaka da bi Dembele mogao ostati u Barceloni jer s Xavijem ima odličan odnos jasno je da mu klub ne može ponuditi uslove u novom ugovoru koje on očekuje.

Iz Barcelone su poručili da neće poboljšati ponudu za novi ugovor jer to jednostavno ne mogu da priušte, a Dembeleov agent ne želi pristati na manje uslove od onih koje je on postavio Barci.

Zbog toga su španski mediji objavili jutros da su u Barceloni svjesni da će Dembele teško ostati u klubu i da već sada očekuju da Francuz napusti Camp Nou nakon što mu istekne ugovor.

Mundo Deportivo piše da su u Barceloni sigurni da Dembele ide u PSG jer mu je francuski klub ponudio itekako bogatu ponudu, a tu bi profitirao i njegov agent Moussa Sissoko koji to želi od samog početka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako stvari stoje PSG će u novoj sezoni imati izuzetno jaku ekipu na raspolaganju, a Dembele će biti zamjena za Angela Di Mariju koji napušta klub jer nije dogovorio produženje ugovora.

Barcelona će naredne sezone održati posljednji sastanak s Dembeleovim predstavnicima. Ponuda se neće povećavati i nadaju se da bi moglo presuditi to što Dembele ima veliku želju da ostane, ali jasno je da ni on ne pristaje na značajno smanjenje plate.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti