L'Equipe: Poznata sudbina Mauricija Pochettina u Parizu

Sve zbog Mbappea

L'Equipe: Poznata sudbina Mauricija Pochettina u Parizu

E. Škorić

Francuski list L'Equipe izvještava da bi, unatoč tome što se očekivalo da će napustiti klub na kraju sezone, Mauricio Pochettino sada mogao ostati na mjestu trenera PSG-a.

Pochettino je bio na izlaznim vratima PSG-a, ali sve je promijenila nedavna odluka Kyliana Mbappea da potpiše novi ugovor s Parižanima.

Mbappe ima jako dobar odnos s Pochettinom i sam želi da nastave saradnju, te se vjeruje da će uprava kluba na kraju ipak zadržati Argentinca iako se uveliko već špekulisalo da će ga naslijediti neko drugi.

S obzirom da su upražnjena mjesta koja su se otvorila u Manchester Unitedu i njegovoj bivšoj momčadi u sjevernom Londonu sada popunjena, Pochettino bi sada mogao naginjati ostanku u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappeova podrška će, vjeruje se, biti ključna u tome, a uostalom zadržavanje Pochettina značilo bi da će klub uštedjeti 15 miliona eura koliko je potrebno da mu plati u slučaju da ga otpusti.

Pochettino je s PSG-om osvojio titulu u Francuskoj, ali razočarenje predstavlja rano ispadanje u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi