Ubrzo će potpisati ugovor

Ležerni Haaland odjeven u trenerku danas stigao u Manchester, Pep je odmah imao zahtjev za njega

Edmir Škorić

Norveški reprezentativac Erling Haaland danas je prvi put stigao u Manchester nakon što je prije nekoliko dana postalo poznato da je novi igrač Cityja.

City je postigao dogovor s Borussijom iz Dortmunda, Haaland je novi član Cityja, no još nije zvanično potpisao za novog prvaka Engleske, mada je to naravno sada samo puka formalnost.

U utorak je sletio u Manchester, ležerno odjeven u trenerku, a prema pisanju britanskog tiska, odmah je otišao u ordinaciju doktora Ramona Cugata, inače saradnika Cityjevog menadžera Pepa Guardiole.

Pep je zamolio 21-godišnjeg napadača da napravi dodatne pretrage kako bi se utvrdilo je li na optimalnoj fizičkoj razini s obzirom na to da je u posljednje vrijeme imao problema s povredama.

Također bi danas ili sutra Haaland trebao imati sastanak s predstavnicima Manchester Cityja kako bi finalizirali ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako su to za sada isključivo medijska predviđanja i glasine, očekuje se da Haaland zarađuje blizu 400.000 funti sedmično, te će uz Kevina de Bruynea biti najplaćeniji nogometaš Građana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.