Sjajni napadač zvanično rekao zbogom

Milan Đurić se oprostio od reprezentacije BiH: "Ponosan sam što sam nosio dres naše zemlje"

Midhat Šljivak

Napadač Salernitane Milan Đurić (32) odlučio je završiti reprezentativnu karijeru.

Iako je bio u planovima selektora Ivayla Peteva za reprezentativne akcije, 32-godišnji napadač je odlučio da odbije poziv jer smatra da je vrijeme da mlađe snage stupe na scenu.

Ističe kako mu je uvijek bilo zadovoljstvo nositi dres zemlje u kojoj je rođen.

"Zahvaljujem se svim trenerima i saigračima koji su godinama činili da se osjećam dijelom grupe i ponosnim što nosim dres Bosne i Hercegovine širom Evrope i svijeta", napisao je Đurić i nastavlja:

"Zahvaljujem se navijačima jer su uvijek činili da se osjećamo voljeno. Vrijeme je da svoju šansu dobiju mladi igrači, da ostave svoj trag i da budu u mogućnosti da ostvare ciljeve kojima se svi nadamo! Želim svima sve najbolje i našoj zemlji u budućnosti", poručio je Đurić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sjajni napadač je dres reprezentacije Bosne i Hercegovine oblačio 15 puta i postigao je sedam pogodaka.

Đurić je bio miljenik navijača naše selekcije i prava je šteta što je odlučio da više ne nastupa za BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.