Skromna posjeta u Konjicu

Meč je pratilo tek 300 gledalaca na stadionu u Konjicu

Šta se dešavalo poslije derbija Prve lige FBiH: "Navijači su bili izloženi prekomjernoj sili"

Samir Mlaćo
Derbi kola Prve lige FBiH odigrali su jučer u Konjicu Igman i Gradina.

Igman je na kraju slavio sa 1:0 pogotkom Kašića sa 11 metara, te tako došao na korak bliže do titule.

Gosti su potpuno razočarali, s obzirom da skoro nisu ozbiljno ni zaprijetili, a putem facebook stranice kluba imali su zamjerke na suđenje sudije Samira Kape iz Kaknja.

Naveli su i to da su njihovi navijači poslije meča doživjeli neugodnost sa policijom.

“Navijači i članovi Gradine su po završetku utakmice doživjeli neugodnosti te su nakon provokacija od strane pojedinaca bili izloženi prekomjernoj i neovlaštenoj sili od strane policije.

Ovim putem se našim navijačima zahvaljujemo na velikoj podršci po veoma sparnom vremenu u  dalekom Konjicu, a o korektnosti i navijanju možemo samo dati riječi hvale, čemu su svjedoci bili i gledaoci Arena Sport 1 ispred malih ekrana.

Također se zahvaljujemo i svim građanima i navijačima iz Konjica koji su na korektan način danas ugostili i dočekali naše momke“, stoji u objavi OFK Gradina.

Iako se radilo o derbiju 28. kola jučerašnji meč pratilo je tek 300 navijača.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Igman u narednom kolu gostuje kod FK Mladost, a zatim dočekuje FK Goražde.

Ukoliko izbori plasman u Premijer ligu, iz Konjica su kao stadion za elitni rang bh. nogometa prijavili dom FK Velež.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.