Igman ima sve u svojim rukama i već hladi šampanjac, GOŠK se ne predaje

Dva kola do kraja sezone u Prvoj ligi FBiH

Igman ima sve u svojim rukama i već hladi šampanjac, GOŠK se ne predaje

Samir Mlaćo
Velika bitka vodi se za prvaka u Prvoj ligi FBiH.

Knjiga je na kraju 'spala' na dva slova, FK Igman Konjic i NK GOŠK Gabela.

NK TOŠK je serijom loših rezultata izgubio korak, pa tim iz Tešnja sada za Igmanom zaostaje 14 bodova, a za GOŠK-om 12.

Igman je trenutni lider sa 62 osvojena boda, dok GOŠK ima 60.

Jučer je tim iz Konjica pogotkom Kašića sa 11 metara savladao Gradinu 1:0, dok je GOŠK na neugodnom gostovanju kod Bratstva slavio 2:1. Oba puta je pogodio sjajni Dženan Haračić koji će ponovo prema svemu sudeći završiti kao prvi strijelac lige.

Igman ima dva boda prednosti i sve u svojim rukama, s obzirom da ima i bolji međusobni duel, što je dodatni bod.

Oglasi

Tim iz Konjica u subotu gostuje kod FK Mladost Doboj Kakanj, a Dobojlije nisu osigurale opstanak, čak naprotiv, lako bi se moglo desiti da ih naredne sezone vidimo u Drugoj ligi Centar.

Zbog toga se očekuje izuzetno zanimljiva utakmica u subotu. U posljednjem kolu u Konjic dolazi rasterećeno Goražde.

Zanimljivo da su iz Konjica već jučer poslije meča počeli sa slavljem uz šampionske pjesme, što znači da su uvjereni u veliki uspjeh.

GOŠK u posljednja dva kola mora upisati šest bodova i nadati se najmanje jednom porazu Igmana.

Gabeljanid u subotu od 17:30 sati dočekuju neugodnu Budućnost, a zatim putuju kod BFK Simm Bau. Maglajlije su osigurale opstanak i taj meč im neće mnogo značiti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada je statistika u pitanju, GOŠK ima najbolji napad u ligi, postigao je 51 pogodak, dok Igman ima najbolju odbranu. Primio je tek 15 pogodaka u 28 utakmica.

Prvi strijelac GOŠK-a je ujedno i prvi golgeter lige Dženan Haračić sa 18 pogodaka, dok je prvi strijelac Igmana kapiten Senad Kašić sa devet pogodaka.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Mirso debeli Drljevic i zajko zeba kriminalca dva . Gledao sam jučer igman ko je onde igrač? Federalci sve a milion dali na sudije
0 0
enko
Zavisi od Poprzenovica i njegovih mentora.onaj hođa Gobeljic vec 4 god.u penziji i jos u sudijskom komitety ,ajme mama mia.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi