Jutros prijavljen nestanak

Filmska drama se odvija u Parizu: Nestao navijač Liverpoola

Eldar Ganibegović

Sutra se od 21 sat u Parizu igra veliko finale Lige prvaka, a na Parku prinčeva sastat će se Real Madrid i Liverpool. 

Mnoge pristalice oba kluba stigle su u glavni grad Francuske kako bi osjetili čari finala Lige prvaka, znajući da će mnogi od njih ostati bez ulaznice.

Jutros je, nažalost, prijavljen nestanak jednog 66-godišnjeg navijača Liverpoola. On je nestao preko noći nakon što je izašao iz taksija i krenuo prema svom hotelu.

James Hargreaves, poznat kao Jimmy, pio je u baru sa svojim sinom i drugima prije nego što su se vratili nešto prije 2 sata ujutro. Njegov sin, koji se također zove Jems, kaže da su ga izgubili oko 1:40 ujutro.

Bili su u Kop Baru prije nego što su prešli u Lush Bar u Rue des Dames. Objavom na Twitteru James je rekao da njegov otac nema mobilni telefon i da nema pojma gdje su odsjeli.

"Izašao je iz taksija 10 minuta od hotela i nestao", rekao je njegov sin.

Ovaj 31-godišnjak je rekao da je razgovarao s policijom u Parizu i provjerio obližnje barove. Napisao je:

"Moj tata je nestao. Odsjeli smo u Novotol Montreuil Vincennes, ne mogu ga pronaći. Bilo kakva pomoć, molim vas. Pošaljite nam poruku."

Crvena armija navijača Liverpoola počela je stizati u Pariz u četvrtak i počela upijati atmosferu u evropskom velegradu. 

Policija je potvrdila da će 6.000 policajaca i žandara tijekom vikenda biti na ulicama glavnog grada Francuske.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Očekujemo više od 60.000 navijača Liverpoola da dođe, a oko dvije trećine će biti bez ulaznica", rekao je glasnogovornik lokalne policije.

"Bit će manje iz Madrida, ali će se obje skupine navijača potaknuti da koriste fan zone i da poštuju druge koji uživaju u gradu ovog vikenda", dodao je. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.