Svi imaju svog favorita u Ligi prvaka, pa i Goretzka, a sve zbog jednog čovjeka

Pratit će finale u subotu

Svi imaju svog favorita u Ligi prvaka, pa i Goretzka, a sve zbog jednog čovjeka

Edmir Škorić

U subotu se igra veliko finale Lige prvaka u Parizu, gdje će snage odmjeriti Real Madrid i Liverpool.

Finale kakvo se samo moglo poželjeti i čeka nas sasvim sigurno mnogo uzbuđenja u sudaru najboljih timova današnjice. Svi oni neutralni će posebno uživati, ali i takvi imaju svoje favorite.

Veznjak Bayerna Leon Goretzka pratit će putem TV-a okršaj iz Pariza i on je priznao da nije neutralan, odnosno da će bodriti jednu od ekipa.

"Jako boli što ne igram sutra, to su utakmice koje svi želimo da igramo, ali moram priznati da je ovo bio jako dug put. Prije dvije godine smo impresionirali sve u Evropi, a sada smo ponovo željeli biti tamo. Boli što ovu utakmicu gledamo kao gledatelji, a nećemo igrati na terenu", priznao je Goretzka.

"Nisam potpuno neutralan zbog Davida Alabe i zato ću navijati za Real Madrid. Nadam se da će Alaba osvojiti još jedan naslov Lige prvaka", priznao je Nijemac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Goretzka je ove sezone odigrao 19 utakmica, postigavši tri gola i upisavši tri asistencije. U Ligi prvaka nastupio je ba šest utakmica. Ovaj 26-godišnjak osvojio je trofej Lige prvaka s Bayernom 2020. godine.

Ove sezone on i saigrači osvojili su Bundesligu i nastavili dominaciju u Njemačkoj, ali su u Ligi prvaka razočarali i ispali u četvrtfinalu od Villarreala iako su bili veliki favoriti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Svi navijamo za Real Madrid. F*** Liverpool
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi