Zvijezdi Reala majka je samo jednom postavila ovo pitanje, a ono mu je zauvijek promijenilo život

Otkrio u pismu mlađem sebi

Zvijezdi Reala majka je samo jednom postavila ovo pitanje, a ono mu je zauvijek promijenilo život

Eldar Ganibegović

U subotu se od 21 sat u Parizu sastaju Real Madrid i Liverpool u finalu Lige prvaka. 

Za defanzivca Real Madrida, Edera Militaoa, ovo će biti prva najveća evropska utakmica u kojoj će nastupiti.

Uoči velikog finala, Brazilac je objavio pismo mlađem sebi u kojem se osvrnuo na put koji je prošao da bi došao do ovdje gdje je sada.

U tom pismu, objavljenom na The Players Tribuneu, otkrio je pitanje koje mu je promijenilo život koje mu je jednom postavila majka.

"Neće biti lako, prijatelju, neću ti lagati", poručio je mlađem sebi, pa nastavio:

"Doći će dan kada ćeš razmišljati o tome da odustaneš od svega. Više nećeš htjeti igrati nogomet kao profesionalac. Više nećeš biti voljan biti daleko od svojih prijatelja i porodice."

Oglasi

"Ali onda će ti majka postaviti pitanje koje bi mogao postaviti samo neko tko te jako dobro poznaje, , reći će 'Zar ne želiš ovo?' Eder, da ti kažem. Kad to čuješ, otvorit će ti se oči. Odjednom ćeš vidjeti šta ti se događa u drugom svjetlu. Sve više ćeš cijeniti komentare trenera koji hvale tvoju igru.", opisuje Militao. 

Jedan od njegovih ranih trenera bio je njegov otac, Valdo Militao, bivši profesionalni nogometaš. U pismu se sdefanzivac Real Madrida prisjetio kako njegov otac isprva nije bio uvjeren da će njegov sin postati ovo što je postao. 

"Jednog dana ćeš se pojaviti u školi nogometa u kojoj je tvoj tata trener. Neće znati. Zapravo, bit će šokiran kad te vidi tamo. Čak ni on ne zna šta možeš učiniti s loptom unogama. Zapravo, čut ćeš ga kako govori nešto što će ti zauvijek ostati u mislima. Ovo će postati šala između tebe i prijatelja".

"Tvoj tata je trener. On prepoznaje talent kad ga vidi, zar ne? Pa, njegova presuda mladom Ederu bit će 'Ne znam zapravo može li igrati'. Kada tog dana budu izabrani timovi,ti ćeš biti posljednji koji ćeš biti odabran."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ali Eder, ovo neće biti razlog da se osjećaš poniženo. To je samo prvo od mnogih iznenađenja koja ti nogomet sprema", završio je Eder.

Sada, svih ovih godina kasnije, Militao se sprema za svoje prvo finale Lige prvaka i bio je u pravu - divno iznenađenje mu je nogomet spremio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Ma pidudla mi ga eder i real Madrid
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti