Kraljevi pobijedili sa 1:0 u Parizu

Real preživio "artiljeriju" Liverpoola uz pomoć čudesnog Courtoisa i postao prvak Evrope!

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su u Parizu u fantastičnoj utakmici finala Lige prvaka pobijedili Liverpool sa 1:0 i po 14. put su postali prvaci Evrope!

Oba tima su oprezno otvorila meč u kojem je Liverpool na početku imao incijativu, ali nije bilo nekih velikih šansi u prvih desetak minuta.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvi je zaprijetio Liverpool. Redsi su u 16. minuti imali odličnu šansu kada je Alexander-Arnold uposlio Salaha koji je pokušao iz teške situacije s nekoliko metara, ali Courtois je to odbranio.

Dvije minute kasnije pokušao je ponovo Salah, no Courtis ponovo brani. Liverpool je do gola mogao u 21. minuti. Nakon odlične akcije sjajno je šutirao Mane, ali Courtois je uspio da dodirne loptu nakon čega je ona pogodila stativu i ostalo je 0:0.

Liverpool je napadao i nakon toga, dok se Real branio i bilo je jasno da Kraljevi čekaju svoju priliku iz kontre.

Nakon nekoliko promašaja Redsa umalo hladan tuš na drugoj strani. U 44. minuti Benzema zabija gol za 1:0 nakon velike guže u kaznenom prostoru Redsa, ali na kraju je gol poništen zbog ofsajda.

Iako je igrač Liverpoola posljednji igrao loptom na kraju su sudije u VAR sobi procijenile da je Benzema bio u ofsajdu u začetku ove akcije i odlučile su poništiti gol što je izazvalo dosta kontroverzi.

Na početku drugog poluvremena ponovo je Liverpool diktirao tempo igre. Real je strpljivo čekao kontru i to je uspio da dočeka u 59. minuti kada je poveo sa 1:0, a ovaj put bilo je sve regularno.

S desne strane sjajno je prošao Valverde i ubacio loptu u petarac, a tu se najbolje snalazi Vinicius Junior koji rutinski šalje loptu u mrežu Alissona za 1:0 i erupciju oduševljenja navijača Real Madrida.

Liverpool je mogao do izjednačenja samo pet minuta kasnije. U šansi je bio Salah koji je sjajno šutirao, ali nevjerovatni Courtois ponovo to brani i spašava Real Madrid.

U 69. minuti nova šansa za Redse. Nakon centaršuta Jota je glavom spusio loptu do Salaha, ali Courtois ponovo to brani.

Klopp je u finišu meča sve karte bacio u napad. U 80. minuti sjajno kombinuju Mane i Salah koji ponovo šutira, ali pogađajte i ovaj put brani to golman Real Madrida. Dvije minute kasnije Firmino šalje sjajnu povratnu loptu za Keitu koji je bio sam na 16 metara, ali očajnu šutira i šalje loptu nebu pod oblake.

U 83. minuti velika šana za Redse. Fabinho je poslao odličnu loptu za Salaha koji je izašao sam ispred Courtoisa, ali Belgijanac ponovo spektakularno brani i spašava svoj tim po ko zna koji put večeras.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool je u finišu meča na sve načine pokušavao da dođe do izjednačenja i produžetaka, imao je posjed lopte, ali je Real uspio da sačuva mreži i pobijedi, te po 14. put u svojoj historiji osvoji Ligu prvaka.

Iako su nekoliko puta bili pred ispadanjem u nokaut fazi na kraju je Real Madrid postao prvak Evrope što je jedan od najvećih poduhvata u prethodnim sezonama i svakako vrijedno svake pohvale!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.