Premijer liga BiH, 33. kolo

Remi Slobode i Željezničara za kraj sezone koju će oba tima htjeti da zaborave

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda i Željezničar remizirali su danas na Tušnju u susretu posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bilo je 1:1.

Željezničar bolje otvara ovaj meč i već u petoj minuti dolazi do vodstva. Nekadašnji igrač Slobode Armin Hodžić bježi Devedžiću i matira Erića na golu domaćeg tima za 1:0.

Sloboda veliku šansu propušta u sedmoj minuti meča. Kapetanović pronalazi samog Ramića na pet metara od gola, ali napadač domaćeg tima ne pogađa zicer i loptu šalje pored gola.

Otvoreno, ali čvrsto se igralo na Tušnju u prvom poluvremenu. Željezničar je u jednoj situaciji tražio i penal, ali se sudija nije oglasio.

Oba tima su imala svoje šanse. Štilić je dva puta udarcima izvan kaznenog prostora pokušao matirati Erića, ali nije uspio.

S druge strane Beganović i Hadžibeganović su imali pokušaje. Bender je bio poprilično nesiguran na golu, no uspio je nekako zaustaviti udarce.

Sloboda ipak u 41. minuti dolazi do izjednačenja. Emir Jusić, koji je 15 minuta ranije zamijenio Devedžića, koristi neopreznost odbrane gostiju i lijepim udarcem s vrha kaznenog prostora matira Bendera za izjednačenje rezultata na 1:1, kojim se odlazi na odmor.

I nastvak donosi otvoren fudbal. Bilo je tu pokušaja na obje strane, Željezničar je biio aktivniji tim, no izostajala je prava završnica.

Golova u drugom poluvremenu nije bilo. Ostalo je 1:1 i oba tima s osvojenim bodom završavaju ovu veoma turbulentnu sezonu.

Sloboda je završila kao 10. s 33 boda, a Željezničar je šesti s 43 boda.

Premijer liga BiH, 33. kolo:

Sloboda - Željezničar 1:1

SLOBODA: Erić, Devedžić, Ramić, Dž.Beganović, Kurtalić, H.Beganović, Karišik, Kapetanović, Veselinović, Balić, Mehmedović.

ŽELJEZNIČAR: Bender, Hajdarević, Subašić, Kosorić, Gasal, Štilić, Šehić, Hodžić, Drinam Beća, Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U još jednom susretu 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Leotar i Tuzla City odigrali su meč bez pobjednika (0:0).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.