"Ja ne spavam cijelu noć, a oni..."

Osvaja onaj ko je navikao: Ceballos je na najbolji način opisao mentalitet igrača Reala

Eldar Ganibegović

Real Madrid je u subotu po 14. put postao prvak Evrope. 

U finalu Lige prvaka odigranom u Parizu Los Blancosi su s 1:0 savladali Liverpool i osvojili "klempu". 

Real Madrid je tokom sezone dosta puta bio podređen u Ligi prvaka. U Madridu je viđena i najveća senzacija kada ih je savladao moldavski Sheriff, a u knock-out fazi prolazili su tri puta nakon preokreta i drame protiv PSG-a, Chelseaja i Manchester Cityja.

Statistika kaže i da je Liverpool bio bolji u finalu, no trofeji i titule su ono što se pamti.

Koliku naviku da osvajaju velike titule igrači Real Madrida imaju, možda je najbolje opisao Dani Ceballos koji je rekao:

"Cijelu noć prije finala Lige prvaka nisam spavao, a onda sam nekoliko sati prije utakmice vidio kako Modrić, Kroos, Casemiro i ekipa opušteno igraju karte."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, u prethodnom desetljeću Real Madrid je čak četiri puta bio prvak Evrope (2014., 2016., 2017. i 2018. godine) pa je za neke igrače koji su i tada bili članovi Kraljeva osvajanje najvećeg klupskog trofeja u Evropi postala navika. 

Inače, što se tiče Ceballosa, on se sve više povezuje s odlaskom u Real Betis i na ljeto nas vjerovatno očekuje njegov odlazak iz glavnog grada Španije. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.