U Madridu se još uvijek slavi Liga prvaka, ali Real je već spremio prvo veliko pojačanje!

Nema odmora za Kraljeve

U Madridu se još uvijek slavi Liga prvaka, ali Real je već spremio prvo veliko pojačanje!

Endin Čaušević

Antonio Rudiger na kraju narednog mjeseca će biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Chelseajem.

Njemački reprezentativac imao je ponudu Chelseaja da ostane u klubu i potpiše novi ugovor, ali je na kraju odlučio da napusti Stamford Bridge nakon pet godina jer je dobio ponudu koju ne može odbiti.

Naime, već je poznato da će Rudiger svoju karijeru nastaviti u dresu Real Madrida s kojim je još prije nekoliko sedmica dogovorio sve uslove ugovora.

Rudiger se oprostio i od saigrača u Chelseaju i poručio im da napušta klub, te da se poziv iz Madrida jednostavno ne može odbiti.

U Madridu se i dalje slavi osvajanje Lige prvaka do koje je Real ove sezone zaista došao na impresivan način. U četvrtfinalu izbacili su upravo Chelsea, a ubrzo nakon toga pojavile su se priče da Rudiger dolazi u ovaj klub.

Španski mediji su objavili da je sve završeno i da je Rudiger još prije nekoliko sedmica prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On će biti prvo ljetno pojačanje Real Madrida koje će klub predstaviti na Santiago Bernabeu, a to će se desiti nakon reprezentativne pauze. Ipak, zvanična potvrda Rudigerovog dolaska u Real očekuje se već u narednih nekoliko dana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi