FOTO: A. Čaušević

Dosta jakih klubova

Poznati su svi učesnici u pretkolima Lige prvaka: Šta čeka Zrinjski?

Haris Zilić

Okončana su prvenstva u evropskim ligama, samim tim poznati su i svi učesnici evropskih takmičenja.

Izgled u novoj sezoni dobila je i Liga prvaka, kada su u pitanju pretkola.

U predkvalifikacijama gledat ćemo Levadiju iz Estonije, Inter iz Andore, La Fioritu iz San Marina i islandski Vikingur. Samo će pobjednik predkvalifikacione runde izboriti plasman u prvo pretkolo Lige prvaka.

U prvom prektolu Lige prvaka je i bh. prvak Zrinjski koji nema status nositelja tako da su mogući protivnici Zrinjskog: Qarabag, Malmo, Ludogorets, Sheriff Tiraspol, Cluj, Bodo/Glimt, Ferencvaros, Maribor, Slovan Bratislava, HJK Helsinki, TNS, Dudelange, Žalgiris, Lincoln i Sahmrock.

U dijelu žrijeba gdje je Zrinjski nalaze se Linfield, Shakthyor Soligorsk, Sutjeska Nikšić, Klaksivk, Lech Poznan, Hibernians, Tobol, Shkupi, Pyunik, RFS, Dinamo Batumi, Tirana, Balkani i pobjednik predkvalifikacijske runde.

U drugom pretkolu u stazi šampiona su Dinamo Zagreb, Olympiacos i Viktoria Plzen i to su jedni od mogućih protivnika Zrinjskog ako prođu prvo pretkolo. Zurcich je također u drugom pretkolum, ali neće imati status nositelja. U ligaškoj stazi u drugom prektolu su Dynamo Kyev, Midtylland, Fenerbahce i AEK Larnaca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U trećem pretkolu u stazi šampiona čeka Crvena zvezda, a u ligaškoj stazi su Benfica, Rangers, PSV, Monaco, Sturm Graz, Union Saint. Gilloise.

U play off rundi u stazi šampiona čeka turski Trabzonspor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.