Nevjerovatni Bilbija na najbolji način obilježio poziv Peteva, Wagneru nikad nije bio bliže

Zrinjskom pobjeda u Prijedoru

Nevjerovatni Bilbija na najbolji način obilježio poziv Peteva, Wagneru nikad nije bio bliže

E. Škorić

U posljednjoj utakmici sezone, novi prvak HŠK Zrinjski slavio je u Prijedoru protiv Rudara s 2:0.

Utakmica u Prijedoru nije imala prevelik rezultatski značaj s obzirom da su domaći ranije ispali, a gosti iz Mostara jako davno obezbijedili novu titulu u Premijer ligi.

Unatoč tome, treneri su izveli jake sastave, igralo se maksimalno, stvoren je određen broj šansi, a na kraju su viđeni novi golovi Nemanje Bilbije za novu pobjedu ubjedljivo najbolje ekipe ove sezone u Premijer ligi. Nedavno je produžio ugovor sa Zrinjskim, pa će vrlo brzo po svemu sudeći da prestigne legendarnog Brazilca.

Novopečeni reprezentativac BiH zabio je 32. i 33. gol u Premijer ligi, ukupno 102 u dresu Plemića i ima 123 u Premijer ligi ukupno, pa mu sada nedostaju još samo dva da stigne Wagnera na listi vječnih strijelaca.

On je prvi pogodak postigao u 65. minuti, kada je iz neposredne blizine nakon gužve u šesnaestercu Rudara loptu poslao u mrežu, a drugi u 85. minuti s bijele tačke.

U prvih 45 minuta gosti iz Mostara bili su bolji, a najbolje šanse imali su preko Bašića u 31. i Tičinovića u 35. minuti, dok smo slabo šta vidjeli od strane domaćih igrača.

Oglasi

Rudara je nešto konkretniji bio u nastavku, pa imao dobre pokušaje preko Santosa i Hodžića, da bi ipak Plemići došli do dva gola, pa su na najbolji način okončali ovu sezonu.

Zrinjski je 33 kola osvojio čak 84 boda, imao je učinak od 26 pobjeda, šest remija i jednog poraza. Rudar je na dnu sa 26 bodova i Prijedorčani će od naredne sezone vjerovatno igrati u Prvoj ligi RS.

Rudar - Zrinjski 0:2 (Bilbija 65m 85 - penal)

RUDAR: Šćekić, Asani, Sadiku, Pekija, Santos, Bilbija, Kulenović, Dojčinović, Hodžić, Radulović, Amoah.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Soldo, Trajkovski, Ćorluka, Zlomislić, Bašić, Šakota, Savić, Jakovljević, Janković, Tičinović, N. Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

azz33333
Psovac *******e majke najbolji u cirkus ligi koja je najgora od zavrsetka rata
4 6
Mowzilla
Gdje vam je vijest da je sinoc Elvir Koljic odveo golom Craiovu kroz razigravanje u EL?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi