Todd Boehly

Novi vlasnik Chelseaja ima jako zanimljivu prošlost

Eldar Ganibegović

Todd Boehly novi je vlasnik Chelseaja. 

Ruski oligarh Roman Abramovich bio je vlasnik kluba od 2003. godine, ali je u martu došlo do pomalo iznenadnog kraja, jer mu je britanska vlada uvela sankcije nakon ruske invazije na Ukrajinu.

To je na kraju dovelo do toga da konzorcij predvođen Toddom Boehlyjem i Clearlake Capitalom kupi klub za 2,5 milijarde funti.

Boehly je američki biznismen koji je uglavnom poznat po tome što je suvlasnik LA Dodgersa, poznate bejzbol momčadi.

Ima 48 godina i zapravo je bio sveučilišna hrvačka zvijezda kad je bio tinejdžer. To je bilo nakon pohađanja privatne škole u Marylandu.

Podržao je uzastopna međudržavna atletska konferencijska prvenstva 1990. i 1991., a njegova postignuća dovela su do toga da je škola nazvala njihovu teretanu Boehly Family Wrestling Room u njegovu čast.

Zarađivao je u bankarskom i investicijskom sektoru. On je suosnivač, glavni izvršni direktor, predsjednik i kontrolni član privatne investicijske tvrtke Eldridge Industries.

Nakon studija na London School of Economics, počeo je raditi u Citibanku i postao je iznimno uspješan u sektoru financija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegovo bogatstvo nastavilo je rasti kako je stvarao nove projekte i prihode, a sada Forbes vjeruje da vrijedi oko 3,5 milijarde funti.

Osim LA Dodgersa, on je također suvlasnik 17-strukih NBA prvaka LA Lakersa i ženske košarkaške momčadi LA Sparks, prenosi Marca. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.