UEFA objavila najbolji sastav Lige prvaka za ovu sezonu, ponovo ima iznenađenja

Proglasili i najboljeg igrača takmičenja

UEFA objavila najbolji sastav Lige prvaka za ovu sezonu, ponovo ima iznenađenja

Endin Čaušević

UEFA je danas objavila na zvaničnoj stranici najbolji sastav Lige prvaka za minulu sezonu, te ima najboljeg igrača ovog takmičenja.

Liga prvaka završena je u subotu finalnom utakmicom u Parizu u kojoj je Real Madrid pobijedio Liverpool sa 1:0, te je po 14. put u svojoj bogatoj historiji postao prvak Evrope.

UEFA je već danas objavila najbolji tim Lige prvaka u još jednoj sezoni koja je itekako ispunila očekivanja ljubitelja fudbala.

Očekivano tu je bilo najviše igrača Real Madrida i Liverpoola koji su igrali u finalu, a mjesto su još našli igrači iz Manchester Cityja, Chelseaja i PSG-a.

U najboljem timu sezone su: Courtois, Alexander-Arnold, Rudiger, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Modrić, De Bruyne, Mbappe, Vinicius, Benzema.

Za najbojeg igrača Lige prvaka u sezoni iza nas očekivano je izabran Karim Benzema koji je svojim nevjerovatnim igrama vodio Real do krova Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, još jedna nagrada otišla je u Madrid jer je za najboljeg mladog igrača ove sezone u najelitnijem klupskom takmičenju na svijetu proglašen Vinicius Junior.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Curtois je bio najbolji igrac ovogodisnje LP,covjek oborio sve rekorde LP.
0 8
Goran86
Realno Salah zasluzio da bude...cuj Mbape ovi harapi da su mogli stavili bi Mesija isto samo da je prosao do 1/4 LP
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi