I pogled na more

Bh. klubovi bi mogli igrati na čudesnom stadionu: Aerodrom i stijena iza gola, balkon kao tribina

H. Zilić

Uskoro nas očekuje žrijeb za evropska klupska takmičenja u novoj sezoni.

Boje Bosne i Hercegovine u prvom pretkolu Lige prvaka branit će ekipa Zrinjskog, u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige će biti Tuzla City i Borac, dok će se Velež priključiti u drugom pretkolu UEFA konferencijske lige.

Kuglice bi naše klubove mogle spojiti s ekipama sa Gibraltara, što bi svakako bilo zanimljivo putovanje. Borac i Tuzla City nemaju status nositelja u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige dok timovi sa Gibraltara imaju, a to su Europa FC i St. Joseph.

U pretkolu Lige prvaka Lincoln ima status nositelja, Zrinjski nema, pa bi i Plemići mogli na sami jug Evrope.

Ovo znači da bi naši klubovi gostovali na jednom od najinteresantnijih stadiona u Evropi.

Naime, klubovi sa Gibraltara svoje utakmice igraju na Victoria stadionu koji ima kapacitet 5.000 sjedećih mjesta i dom je fudbalske reprezentacije Gibraltara.

Stadion je u posebnom okruženju. Iza jednog gola nalazi se državni aerodrom čiji se dio piste nalazi na moru, a ostatak piste ide direktno kroz centar grada, tačnije pista za avione čini i jednu od glavnih raskrsnica u gradu što je specifično u svijetu.

Iza drugog gola nalazi se ogromna stijena koja je prirodni simbol države, a na vrh možete otići gradskim gondolama.

Da ovaj stadion ima još specifičnih okruženja pobrinule su se okolne zgrade, pa tako najveći sretnici mogu utakmice pratiti sa svojih balkona, a iza svlačionica nalazi se tržni centar.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Gibraltar u planu ima da stadion spoji u narednom periodu, da budu tribine sa svih strana, kapacitet bi bio 9.000 gledatelja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.