Nova zvijezda u Minhenu

Sadio Mane pristao, potpisuje trogodišnji ugovor!

Edmir Škorić

Gotovo je, Senegalac prelazi u redove njemačkog velikana Bayerna.

Mane (30) ima još godinu dana ugovora s Liverpoolom, ali je ipak donio odluku da ovog ljeta napusti Anfield i klub će ga prodati u Bayern.

Nakon poraza od Real Madrida u finalu Lige prvaka, Mane je dao izjavu kojom je naslutio transfer. "Želim da se zahvalim navijačima za sve i treneru također. Ovom timu želim sve najbolje na svijetu", navodna je izjava sjajnog Senegalca.

Najnovije inforamcije inostranih novinara govore da je Mane dogovorio s Bayernom trogodišnji ugovor iako su se za njega jednako zanimali i PSG, te Barcelon a.

"Razgovarao je direktno s Julianom Nagelsmannom. Sada je na klubovima da se dogovore oko naknade. Liverpool i Bayern jučer su započeli službene pregovore", objavljeno je.

Mane se pridružio Liverpoolu iz Southamptona 2016. godine i osvojio Ligu prvaka, Premier ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup i Liga kup s Redsima, postigavši 120 golova u 269 nastupa za slavni klub.

Također je bio kapetan Senegala koji je u februaru osvojio Afrički kup nacija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je tražio dolazak velike zvijezde nakon jedne ne baš dobre sezone i Maneov transfer bi mogao da bude prava stvar, ali prvo će Bavarci morati da postignu dogovor s Liverpoolom oko visine odštete. S obzirom da je Mane ušao u zadnju godinu dana ugovora, očito je da će to biti neka manja i za Bayern prihvatljiva odšteta.

Maneov dolazak Bayernu će pomoći da lakše prebrodi odlazak Roberta Lewandowskog, koji je odbio novi ugovor i jasno klubu saopštio da je spreman da promijeni i tim, ali i ligu. Očekuju ga u Barceloni...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.