Foto - EPA

Juan Mata napušta klub

Manchester United potvrdio odlazak još jedne zvijezde

Midhat Šljivak

Manchester United potvrdio je danas kako klub nakon osam i po godina napušta španski fudbaler Juan Mata.

Nakon odlaska Paula Pogbe i Edinsona Cavanija, Crveni đavoli su danas objavili kako iz kluba odlazi i 34-godišnji španski fudbaler Juan Mata.

"Juan, hvala ti što si posvetio osam godina karijere Unitedu. Svi u klubu ti želimo sve najbolje u budućnosti", saopšteno je iz Manchester Uniteda.

Tako je tim s Old Trafforda nastavio s čišćenjem svlačionice za novu sezonu. Očekuje se još dosta promjena u timu kojeg će u novu sezonu povesti nizozemski stručnjak Erik ten Hag.

Juan Mata je na Teatar snova stigao u januaru 2014. godine. Došao je iz Chelseaja s kojim je osvojio brojne trofeje i očekivalo se da isto napravi u Unitedu.

Međutim, United je godinama van borbe za vrh Premiershipa. Ni Mata nije blistao u svojim nastupima kojih je na kraju skupio 285 uz 51 postignut gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mata je nedavno najavio kako još uvijek ima želje za igrom iako ima 34 godine.

"Još uvijek imam dosta strasti i volje za fudbalom. Ostvario sam san da postanem profesionalac i želim uživati u karijeri što je duže moguće", rekao je Mata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.