Manchester United se oprostio od Paula Pogbe i poželio mu sve najbolje

Odlazak Francuza

Manchester United se oprostio od Paula Pogbe i poželio mu sve najbolje

Edmir Škorić

Manchester United je potvrdio da će Paul Pogba ovog ljeta napustiti klub kao slobodan igrač.

29-godišnji Pogba se vratio u United iz Juventusa 2016. godine te je upisao 226 nastupa tokom svog drugog boravka na Old Traffordu. S Crvenim vragovima je osvojio Liga kup i Evropsku ligu, oba u prvoj sezoni, no nakon toga bez trofeja.

Francuski reprezentativac se cijelu sezonu mučio s povredom i nije igrao za United nakon poraza od Liverpoola 19. aprila.

On je za United prvi put zaigrao sa 16 godina kada je stigao iz Le Havrea, a za prvi tim je debitovao u Liga kupu u pobjedi nad Leedsom 3:0. On je 2012. kao slobodan igrač prešao u Juventus, s kojim je osvojio četiri naslova Serije A.

Njegov povratak u United bio je manje uspješan, ali klub mu je odao počast u lijepom ispraćaju na svojoj web stranici.

Napisali su: “Svi u klubu bi željeli čestitati Paulu na njegovoj uspješnoj karijeri i zahvaliti mu na doprinosu Manchester Unitedu. Želimo mu sve najbolje za sljedeće korake na izvanrednom putu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pogba se vraća u Italiju i potpisat će kao slobodan igrač ugovor sa Starom damom. Pogba će s Bianconerima potpisati trogodišnji ugovor. Na godišnjem nivou Francuz će zarađivati osam miliona eura plus bonuse i sada se samo čeka službena potvrda potpisa.

U Manchesteru su odlučni da se riješe mnogih zvijezda ovog ljeta nakon dolaska novog menadžera Erika ten Haga i spremaju se na nova pojačanja, a s odlaskom Francuza dodatno će se osloboditi budžet za plate.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Bit ce nesto od Uniteda
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti