Foto - EPA

Brazilac napustio Kraljeve

Marcelo uskoro u novom klubu, bit će prvo pojačanje legendarnog trenera

Midhat Šljivak

Brazilski defanzivac Marcelo (34) napustio je Real Madrid nakon 15 godina u klubu.

Čelnici Reala nisu ponudili novi ugovor 34-godišnjem brazilskom fudbaleru i on je napustio klub nakon deceniju i po. 

Silno je ovaj fudbaler želio ostati u voljenom klubu. Međutim, rukovodstvo Reala nije bilo zainteresovano za nastavak saradnje i Marcelo je prinuđen da ode iz kluba.

Karijeru bi ovaj lijevi bek mogao nastaviti u Turskoj. Istanbulski velikan Fenerbahče pokazuje ozbiljan interes za Marcelom i glavna je želja novog trenera Jorgea Jesusa.

Portugalski stručnjak izričito zahtjeva dovođenje ovog fudbalera. Čelnici Fenera mu planiraju ispuniti želju i neće biti iznenađenje ako iskusni fudbaler karijeru nastavi u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Marcelo je tokom boravka u Madridu osvojio apsolutno sve što je mogao. Uzeo je ukupno 25 trofeja i postao je istinska legenda kluba.

Brazilac je u dresu kraljevskog kluba odigrao ukupno 546 utakmica i postigao je 38 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.