Camavinga o dječaku s kojim je slavio Ligu prvaka: "Svi su mislili da je on moj sin"

Mlađi brat

Camavinga o dječaku s kojim je slavio Ligu prvaka: "Svi su mislili da je on moj sin"

Edmir Škorić

Sa samo 19 godina, Eduardo Camavinga je već osvojio Ligu prvaka s Real Madridom.

Camavinga je jedan od najvećih francuskih talenata i u ljeto 2021. godine potpisao je za Real Madrid, a već u prvoj sezoni osvojio je s klubom La Ligu i Ligu prvaka.

On je stigao u Madrid iz Rennesa za "samo" 31 milion eura. S obzirom na njegov potencijal i današnje lude cifre u nogometu, može se reći da je to bio sjajan posao Kraljeva.

Nakon osvojene Lige prvaka, Camavinga se priključio U21 reprezentaciji Francuske, a novinari su ga upitali da li je već razgovarao sa sunarodnjakom Aurelienom Tchouamenijem, još jednoj mladoj zvijezdi Ligue 1 koja će navodno potpisati za Real.

"On je igrač kojeg već poznajem iz reprezentacije. Nadam se da će doći u Real Madrid, još ne znam tačno šta će učiniti, ali već sam razgovarao s njim. Vidjet ćemo u narednim danima šta će biti od toga", kazao je Camavinga.

Govorio je i o Kylianu Mbappeu, koji je trebao da dođe u Madrid, na kraju odlučio da ostane u PSG-u. "Takav je život, on je napravio svoj izbor i to je sve, morate ga poštivati. O tome više ne pričamo u svlačionici".

Oglasi

Veznjak Real Madrida osvrnuo se i na Realovu 14. i njegovu prvu titulu u Ligi prvaka: "Još uvijek imam na umu tu utakmicu i osvajanje Lige prvaka, iako se moram skoncetrisati na utakmicu sa reprezentacijom Francuske. Sve ovo djeluje kao san".

Nakon Realove pobjede nad Liverpoolom u Parizu, Camavingi se na terenu pridružio dječak za koga su svi mislili da mu je sin.

"Celio? U Španiji navijači misle da je on moj sin. Ali on je moj mlađi brat. To što je ušao na teren, dodirnuo pehar i mogli smo se zajedno slikati, bilo je nevjerojatno. Sretan sam što je imao tu priliku, a i on je presretan zbog toga".

Francuz je jasan da želi nastaviti stvarati povijest u Real Madridu:

"Želim osvojiti što više titula. Želim osvajati više, tu su i druga takmičenja, ne želim stati na ovim postignućima. Ja želim osvojiti više naslova, pet kao Karim Benzema! Ne želim ostati samo s jednim i zadovoljiti se time. Već sam vrlo zadovoljan što sam počeo osvajanjem Lige prvaka u svojoj prvoj sezoni, ali želim ih još mnogo".

Oglasi

Kao i mnogi igrači, nada se da će dobiti priliku da igra na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem godine.

"Nastupi mog kluba su ti koji će odrediti hoću li ići na Svjetsko prvenstvo ili ne. Vratit ću se u klub i pokušati igraj što je više moguće. Onda će se dogoditi sve što se mora dogoditi".

Objasnio je i na kojoj poziciji najviše voli da igra.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Više volim igrati kao šestica. Casemiro mi je rekao da ima mnogo odricanja kada igraš na ovoj poziciji u Realu. Ali nemam problema s tim".

Za kraj, tvrdi da mu je trener Carlo Ancelotti puno pomogao u razvoju. "Pomogao mi je da smirim svoju strast jer sam previše riskirao i napravio mnogo pogrešaka. Redovito razgovara sa svojim igračima i daje im savjete kako da se poboljšaju".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Kako si smotan i panj ne znaš ni djete napraviti
0 4
bk123
Čuk mislili da mu je sin....ako su tako mislili onda su mislili da je ga napravio vjerojatno s 11 godina
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi