Nakon meča Jedinstvo - Radnik Hadžići

Glavne aktere najveće sudijske lakrdije ove sezone čeka surova kazna!

Admin Čaušević

Na susretu 28. kola Prve lige FBiH između Jedinstva i Radnika viđena je najveća sudijska lakrdija u bh. fudbalu ove sezone. 

Jedinstvo je na kraju slavilo rezultatom 5:3, ali sudijske odluke koje su donosili arbitri sa tog meča su bili u najmanju ruku sramotni.

Sudija Haris Poprženović je sa svojim pomoćnicima iz Zenice Sahibom Smrikom i Selminom Osmačevićem napravio totalni show koji će se dugo prepričavati.

Vodio je Radnik sa 1:3 u utakmici gdje je imao više od igre i bolje stajao na terenu, ali onda su stigla dva crvena kartona za goste, dva penala za domaćine, nekoliko užasnih odluka sudijske trojke, kartoni, sjeckanje igre i sve je na kraju rezultiralo trijumfom tima iz Bihaća rezultatom 5:3 koji bi u končanici mogao značiti i opstanak u Prvoj ligi FBiH.

Nakon izvršene analize sporne utakmice Komisija za sudije i suđenje NS FBiH je najavila surove kazne za Poprženovića i Smriku tako što je predloženo njihovo ukidanje sa liste sudija Prve lige FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nakon detaljne analize suđenja sa navedene utakmice, Komisija za sudije i suđenje NS FBiH smanjila je ocjenu glavnom sudiji na 7,0, a sudiji prvom asistentu na 7,4.

Shodno odredbama Pravilnika o sudijama i suđenju NS/FS BiH predloženo je skidanje glavnog sudije i sudije prvog asistenta sa liste sudija m:tel Prve lige Federacije BiH", saopšteno je iz FS FBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.