Elementarno neznanje ili nešto drugo: Pogledajte sudijsku lakrdiju sa meča 23. kola Prve lige FBiH

Susret okončan neriješenim rezultatom

Elementarno neznanje ili nešto drugo: Pogledajte sudijsku lakrdiju sa meča 23. kola Prve lige FBiH

Admin Čaušević

Gorući problem Prve lige FBiH je suđenje. Da li zbog neznanja ili nekih drugih razloga arbitri na prvoligaškim terenima prave početničke greške. 

Iz kola u kolo sudije svjesno ili ne prave početničke greške. Ta pojava je učestala kada sezona ulazi u sami finiš.

Da pojedine sudije nisu dorasle nivou i značaju susreta govori i činjenica da one najbitnije utakmice obično sude premijerligaške sudije kao što je bio slučaj sa susretom Olimpika i Veleža kada je pravdu dijelio Dragan Petrović.

Ni 23. kolo nije moglo proći bez, u bh. javnosti izuzetno popularne terminologije, "sudijske lakrdije". U glavnoj ulozi našao se Haris Poprženović iz Travnika, dok su one sporedne pripale Marku Zeleniki i Nerminu Mušića iz Mostara.

Poprženović je bio glavni sudija susreta Orašje - TOŠK koji je okončan rezlutatom 1:1. Domaći su poveli golom iz penala u 3. minuti kada je pogodio Marko Prgić, dok je izjednačenje gostima iz Tešnja u 83. minuti donio Marcel Mace.

Arbitar iz Travnika je zajedno sa svojim pomoćnicima donio blago rečeno niz diskutabilnih odluka na štetu TOŠK-a.

U tome su mu "asistirali" i pomoćnici Zelenika i Mušić koji su "mahali" zastavicama kada zaista nije bilo potrebe za tim i to u situacijama kada su gosti u bili povoljnim situacijama da postignu gol.

Tražili su gosti i kazneni udarac nakon što je jedan od gostujućih fudbalera oboren s leđa, međutim Poprženović se nije oglasio.

Za sličnu situaciju u prvom poluvremenu je dosudio penal za domaće, pa se može diskutovati i o njegovom kriteriju na ovom meču.

Sporne situacije pogledajte u video prilogu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Top Komentari

Haroni
Nista novo. TOSK je od rijetkih klubova koji igraju posten i kvalitetan fudbal, ali to nazalost rezultira u ovako sudjenje. Cak su nas i nadigrali u Mostaru prvo poluvrijeme.
5 0
kikimusampa
Pravda i poštenje na aparatima!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi