Foto - EPA

Arsenal plaća duplo u odnosu na City

Niko ne bi odbio ponudu kakvu je dobio Gabriel Jesus

Midhat Šljivak

Brazilski napadač Gabriel Jesus (25) mogao bi napustiti Manchester City nakon pet godina u klubu.

Ovaj 25-godišnji Brazilac dobio je žestoku konkurenciju u Manchesteru. U klub su stigli Erling Haaland i Julian Alvarez, pa je City spreman da proda brazilskog napadača.

Arsenal je ekipa koja je spremna da dovede Brazilca u svoje redove. Ponuda koju su ovom fudbaleru dali je veoma privlačna i iznosi 11 miliona eura godišnje.

To je duplo više novca nego što zarađuje u Cityju. Jesus bi ponudu rado prihvatio, ali potrebno je i da se klubovi dogovore oko novca za transfer.

Građani su za brazilskog napadača postavili cijenu između 55 i 60 miliona eura. To ne bi trebalo biti problem za londonski tim, ali svakako da će oni pregovarati o nešto nižoj cijeni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gabriel Jesus je u City stigao 2017. godine iz Palmeirasa za 32 miliona eura. Dosad je za Građane odigrao 315 utakmica i postigao je 123 gola.

S ovim klubom osvojio je četiri titule prvaka, četiri trofeja Liga kupa i dva Community Shielda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.