Ubitačni duo ipak nećemo gledati u dresu Cityja naredne sezone: Građani gol-mašinu šalju na posudbu
Foto - EPA

Alvarez neće igrati za City u novoj sezoni

Ubitačni duo ipak nećemo gledati u dresu Cityja naredne sezone: Građani gol-mašinu šalju na posudbu

Midhat Šljivak

Fantastični Argentinac Julian Alvarez (22) potpisao je nedavno ugovor s Manchester Cityjem.

Ovaj fantastični mladi napadač plaćen je 'samo' 23 miliona eura. Mnogi ga smatraju novim Sergijom Aguerom i žele ga vidjeti u tandemu s Erlingom Haalandom.

Međutim, čini se kako Alvarez prvu evropsku sezonu neće odigrati u dresu Cityja. On bi mogao na posudbu i to u redove francuskog velikana Marseillea.

TyCSports navodi kako su Građani ponudili Alvareza na posudbu Marseilleu. Smatraju da bi to bio najbolji potez za njegovu karijeru i da bi na taj način skupio neophodno iskustvo igranja u Evropi.

Juliana Alvareza tako bismo mogli gledati u Ligue 1 od naredne sezone i nema dileme da bi on za Marseille bio ogromno napadačko pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mladi napadač River Platea nedavno je na jednom meču Copa Libertadoresa postigao šest golova na meču. To je bacilo u trans navijače Cityja, ali očigledno da ga oni na Etihadu neće gledati barem još godinu dana.

Alvarez je u dresu Rivera debitovao 2018. godine. Ukupno je odigrao 115 utakmica i postigao je 51 gol.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupomoting
Julián Álvarez’s agent Hidalgo denies reports of Olympique Marseille loan from Man City: “There is no chance that Julián will go to Olympique de Marseille”. Manchester City want Álvarez to be part of the team next season, as things stand. Puno novinara malo istine.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti