De Bruyne misli da zna koliko će golova Haaland zabiti u prvoj sezoni u Premier ligi

"Svi očekuju puno"

De Bruyne misli da zna koliko će golova Haaland zabiti u prvoj sezoni u Premier ligi

E. Škorić

Zvijezda Manchester Cityja, Kevin de Bruyne, hvalio je Erlinga Haalanda, s kojim će naredne sezone dijeliti svlačionicu.

Prošlog mjeseca su na Etihadu aktivirali klauzulu o oslobađanju u Haalandovom ugovoru, pa su dobili jednog od najboljih napadača današnjice i igrača koji je rođen za velike stvari.

Haaland, koji je za Dortmund postigao 86 golova u samo 89 nastupa u svim takmičenjima, biće itekako dobar za City, a Kevin de Bruyne smatra da će već u prvoj sezoni pokazati snagu i golgeterske sposobnosti.

"Erling Haaland je vrhunski napadač. Njegov dolazak trebao bi nam pomoći da rastemo kao tim. Svi očekuju puno. Uvijek su tražili broj devet, ali mislim da bi bilo dobro imati tog napadača koji može postići 20-25 golova u sezoni".

Belgijanac također smatra da će mu dolazak 21-godišnjeg Norvežanina pomoći da poboljša vlastiti učinak i da poveća broj asistencija.

“Možda će njegov transfer i meni pomoći. Bilo je godina u kojima sam imao više asistencija (nego ove sezone). Ali moje stvaranje prilika i druge stvari ostale su dosljedne. Brojke su dio nogometa, ali vam nikada ne govore cijelu priču", dodao je De Bruyne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvenstveno s lažnim sustavom devet, momčad Pepa Guardiole zabila je 99 golova u sezoni Premier lige 2021-22. S Haalandom u špicu, lako bi mogli preći brojku od 100 golova.

Ne treba zaboraviti da City ima i talentovanog Argentinca Juliana Alvareza, koji je kupljen još početkom godine, ali je ostavljen n a posudbi u Riveru do ovog ljeta. On je ove sezone u Argentini dao 14 golova na 17 mečeva.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...on ce vise propustiti utakmica nego sto ce zabiti golova...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti