Slavilo se do kasno u noć

Nezaboravna noć u Konjicu, a sve zbog titule Igmana

Samir Mlaćo
Do kasno u noć slavilo se u Konjicu.

FK Igman je novi član Premijer lige naše zemlje.

Tim iz Konjica je jučer titulu ovjerio pobjedom nad FK Goražde 2:0 i prvi prošao kroz cilj.

Bilo je jasno da će poslije utakmice uslijediti veliko slavlje, a sve se preselilo na ulice Konjica gdje je veliki broj građana Konjica dočekao izabranike Adnana Elezovića.

Pjevalo se i slavilo, grad je bio blokiran, što pokazuje koliko je Konjicu nedostajalo uspjeha u sportu.

Igman će tako naredne sezone u elitni rang bh. nogometa, a domaće utakmice će igrati u Mostaru.

"Ovo je velika stvar za klub i grad da se nakon 100 godina plasiramo u društvo najboljih. Hvala Bogu dočekali smo, radili smo za ovo, cijelu sezonu smo igrali fantastično. Igrači su najviše zaslužni za sve", rekao je poslije meča Elezović i nastavio:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Bilo je nervoze, igrači nisu navikli na ovakve utakmice. Na odmoru smo opustili igrače i zaigrali bolje. Goraždu čestitam na odličnoj utakmici, a našim ljudima čestitam za ovaj uspjeh, kao i navijačima."

Igman je u protekloj sezoni upisao 20 pobjeda te osam remija i dva poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.